Leie Kjeungskjær fyr

For leie av Kjeungskjær fyr sjekk først vår utleiekalender for ledige datoer.
For spørsmål eller bestilling vennligst benytt kontaktskjema

PRISER
Priser for leie av fyret inkludert skyss er:
kr 3000,- for 1 døgn.
kr 5500,- for 2 døgn.
kr 7500,- for 3 døgn.
kr 14000,- for 1 uke.
Priser gjeller opp til og med 8 personer, dette er pga båten tar 8 pers. For større grupper koster ekstra frakt kr 500,- pr tur.
Dette er priser som gjelder privatpersoner, skoleklasser, private arrangement og firmaer som leier fyret for sine ansatte.
For båttur og omvisning eller kortere opphold på fyret koster det kr 250,- per person. Det kreves at det er minst fem personer per tur. 
 
NB!

Alle som leier fyret ferdes til/fra og oppholder seg der i henhold til sine egne forsikringer.

UTLEIESESONGEN ER 1. MAI TIL 31. AUGUST.
Utleie på andre tidspunkt foregår ikke på grunn av følgende forhold:
Kjeungen kystlag har avtale med Kystverket om å drive vedlikehold av fyret, hovedsaklig innvendig men også en del enklere utvendig vedlikehold. Dersom dette arbeidet ikke utføres kan ikke fyret leies ut. På grunn av at fyret ligger 1 km ut i havet er været svært varierende og nokså tøft på årstidene utenom utleiesessongen. For å få til dette arbeidet utenom sesongen må kystlaget foreta dette i mars/april og september/oktober. 
På fyret er det stor luftfuktighet og mye salt. Dette gir avskalling av kalk i naut og yttergang. Dette ryr og ser stygt ut. Store grå flater kommer til syne i disse rommene. Hver vår må dette skrapes og kalkes. Videre kommer salt inn i alle vinduer og i alle rom, på vegger, spesielt kjøkken. Dette går det ikke an å holde fyret i orden gjennom vinteren. Det er også for fuktig til at det er forsvarlig å leie det ut. Derfor kan man f.eks ikke få leie fyret på julaften. Om sommeren er fyret tørrere, det er enklere å holde rent og det er ikke minst varmere.
Sist men ikke minst kan det by på problemer med transport til/fra fyret og ilandstigning på grunn av vær/vindforhold. Det er mye vind og bølger vinters tid. Man kan aldri planlegge reise til fyret om vinteren dersom man er avhengig av å komme seg på arbeid eller man skal  nå avtaler. Dette på grunn av at man kan risikere å bli værfast opptil flere dager på fyret høst/vår/vinter.
 
AVLYSNING AV UTLEIE SOM FØLGE AV ARBEID PÅ FYRET
Av og til må fyret vedlikeholdes utvendig enten på grunn av slitasje eller skader som har oppstått som følge av uvær. Det hender kystverket må male hele fyret eller at vi i perioder har firma som utfører arbeid på fyret. Dersom dette inntreffer i utleiesesongen må vi avlyse utleien i den aktuelle perioden.
 
FASILITETER
Det er 10 soveplasser fordelt på 3 soverom. I tillegg er det ca 20 madrasser som kan anvendes på soverommene eller på hemsen på toppen. Videre finnes det 2 sprinkelsenger for barn. Den ene er satt fram. Den andre må monteres i hvert enkelt tilfelle og er av eldre dato. 
Stua har toseter, treseter, 4 stoler og 2 bord. 
Fyret har ok utrustet kjøkken, kjøleskap, komfyr, fryser, spiskammers, bad og WC. WC spyles med sjøvann som hentes i sjøen. Kystlaget frakter drikke/matvann til fyret. Regnvann i brønn forsyner fyret med vann til personlig hygiene, oppvask og gulvvask.
Kjøkkenet rommer 10-15 personer. I naustet er det plass til 20 personer ved langbordet.
Vi har ikke båtutleie. Dersom de som leier fyret ønsker å ta med egen båt er det utlegg ved fyret.
 
RENGJØRING AV FYRET
Fyret skal vaskes før avreise, spesielt etasjen med kjøkken og bad. Soverom som er benyttet vaskes. Ganger, stue og trapper kostes eller støvsuges. Dersom de sistnevne rommene er tilskitnet skal de også vaskes. Det er VIKTIG at dette blir gjort selv om fyret leies kun for ett døgn. Det har vist seg at enkelte ikke overholder dette på grunn av at de leier ett døgn og det ikke er skittent etter dem. Når flere tenker slik vil fyret ikke være utleibart etter noen dager.  Siden kystlaget driver fyret på dugnad og ingen har betalt for å gjøre arbeid på fyret og siden medlemmene har annet arbeid har ikke kystlaget mulighet til å vaske etter utleie. Dersom fyret ikke er rengjort tilstrekkelig kan kystlaget kreve at det betales en ekstra leie.

BRANNSIKKERHET PÅ FYRET
Alle som leier fyret må lese branninstruksen som henger på oppslagstavla i gangen utenfor kjøkkenet.  Det er det oversikt over fyrets utganger og hvor man kan forvente å finne slukningsutstyr.
Fyret har 1 eller 2 brannslokningsapparater i hver etasje, samt minst 6 seriekoblede røykvarslere fordelt i fyret.
På altanen i 2. etg er det en rømningsstige pluss en stige som kan henges på altanen slik at den kan nyttes som rømningsvei. Alle større grupper og ikke minst skoleklasser eller grupper med barn skal ha våken brannvakt hele natten.
Utover dette må både vi i kystlaget og de som leier fyret rette seg etter det som til enhver tid blir anbefalt eller bestemt av brannvesenet og kystverket.
 
HVA TRENGER DU Å TA MED PÅ TUREN
På fyret er det laken. De som leier må ta med sovepose, mat, drikke, innesko/ullsokker og allværsklær. Unngå trillekoffert og høye hæler. 
 
HVA KAN DU IKKE TA MED PÅ TUREN
Du kan ikke ta med hunder, katter eller andre kjæledyr på fyret. Vi leier tidvis ut til allergikere. Det er også allergikere blandt de som sørger for at fyret skal være utleibart og tilgjengelig for allmenheten. Vi ber om at dette blir respektert og forstått.

FYRET HAR IKKE MIDDAGSSERVERING ELLER BAR
Kystlaget har ikke anledning til å stille med kokk, mat eller annen form for service. Vi har en samarbeidsavtale med Ørland Kysthotell. Dersom man er gjest på hotellet kan det organsiseres tur med bespisning på fyret. Dersom man ønsker å få medbragt mat til fyret må man ta kontakt med cateringfirma som finnes på Uthaug eller Brekstad. Nærmeste catering er Ove Vinge, Utstrand.
 
KJEDELIG FOR BARN PÅ FYRET?
Noen tror at barn/ungdommer må aktiviseres på fyret. Vår erfaring gjennom mange år og med mange grupper er at alle grupper aktiviserer seg selv og trives både ute og inne. Det er ikke TV. Vi har radio på stua. På fyret er det en del brettspill/puslespill samt litt tegnesaker. 
 
HVOR LANGT ER DET TIL FYRET?
Fyret ligger 3km fra Uthaug. Det tar ca 10min med båt.
 
ANNET
Dersom man leier kun et døgn i en helg er det «utsjekking» klokken 13.30  hvis det kommer nye leietakere samme dag. Dette må overholdes i helgene. I midtukene kan dette være litt mer fleksibelt. Ellers tilpasses tider for frakt til og fra fyret så godt som mulig ut ifra leietakernes ønsker og selvfølgelig med noe værforbehold.
 
BESØKENDE TIL FYRET
Fyrets holme er tilgjengelig for allmenn ferdsel slik at det ikke er anledning til å vise bort båter som legger til og folk som kommer i land. De som leier fyret avgjør selv om de ønsker å slippe inn besøkende.
Kystlaget har adgang til fyret dersom det må gjøres nødvendig vedlikeholdsarbeid. Dette skjer sjelden da laget prioriterer slikt arbeid utenfor sesongen. 
Videre hender det at Kystverket kommer for å utføre arbeid. Kystverket har ALLTID adgang. Kystverket har egen nøkkel. Dersom Kystverket kommer anbefales det kaffeservering og munter tone.
Det kan hende at det kommer grupper på omvisning men dette avtales i hvert enkelt tilfelle med leietakerne. Vi prøver i størst mulig grad å unngå blanding av grupper på fyret.
Området omkring fyret brukes ofte av dykkerklubber. Av og til kommer de i land. Server gjerne kaffe. (Hvis mulig forhandle om kortreist kamskjell?)
  
ÅPENT FYR – HURTIGRUTAS DAG
Årlig arrangeres hurtigrutas dag. Dette arrangeres 1. søndag i juli. Da holdes fyret åpent for omsvisning for den som måtte ønske det. 
Kystlaget selger kaffe og vaffler m.m denne dagen. Frakt til og fra fyret foregår i veteranbåter som eies av kystlagets medlemmer.